lauantai 2. joulukuuta 2017

Joulukalenteri 2.12

zicos, zicos.fi, house doctor, joulukalenteri, kuusi, kuuset, jouluOli perinteinen joulutonttu vailla määränpäätä:
Töitä aika vähän on ja kaikki manaa säätä.
Ressi päitä kiristää ja rypyt aikuisten suulla,
mukuloilla känkkäränkkä, sen saa kaikki kuulla!
Tonttu siinä kaipailee niksejä ihkauusia:
Kun nykyään ei näe edes kunnon joulukuusia...
Kuka enää muistaa, mikä tuokaan joulumielen:
- Ihmiset ja kynttilät, havut oven pielen.
Nämä aatteet mielessään tonttu pohtimistaan pohti:
Mistä hymy löytyykään ja ilo joulua kohti?
Etsimään on lähdettävä ja joka ikkuna lurkkia,
löytyykö se joulumieli, jos vain jaksaa kurkkia?
Tonttu pakkas reppunsa ja yön selkään lähti
teki matkaa kohti aamua, seuranansa tähti.


zicos, zicos.fi, sisustusliike, sisustusverkkokauppa, joulu, kuusenkoristeet, tähtinauha

zicos, zicos.fi, sisustusliike, sisustusverkkokauppa, joulu, kuusenkoristeet, tähtinauha


Jos jollekulle on jäänyt epäselväksi niin täällä ollaan viimesen päälle joulufriikkejä. Kuinka rakastankaan tätä vuoden aikaa, kun saa ripotella ympäriinsä valoja, kynttilöitä ja koristeita. Ihannehan olisi myös, että kaapit on siivottu, saunat ja pesuhuoneet jynssätty, jouluruuat tehty itse alusta lähtien, lahjat ostettu hyvissä ajoin ja paketoitu kauniisti, luonnosta haettu materiaaleja ja niistä askarreltu kaikkea kivaa yhdessä ja kaiken kukkuraksi tietenkin pojan kanssa tehty kaikki mahdolliset jouluperinteet, mitä lapselle voi opettaa ja mitä itse on aikoinaan oppinut.

Todellisuus iski kuitenkin vasten kasvoja jälleen kerran tänäkin vuonna. Nyt elellään joulukuun toista päivää ja yllä olevista olen saanut ainoastaan parit joulutähdet ikkunalle ja muutamat koristeet esille eli ei hyvin mene kaupantädillä tänäkään vuonna. 

Ehkäpä meidän perheen perinteeksi pitäisikin ottaa lautapelien pelaaminen joulukuun jokaisena päivänä, joka iltainen glögin juominen sohvalla kynttilöiden loisteessa ja siivoojan palkkaaminen.

Todellisuus on, että niin kauan kuin saan tehdä rakastamaani työtä (eli toivottavasti aina) niin jouluhärdelli on samaan aikaan ihanaa ja uuvuttavaa. Se on tärkeä vuodenaika monelle pienyrittäjälle (toki suurillekin), koska silloin selviää saadaanko juustoa leivän päälle myös helmikuussa. Vaikka kuvittelenkin olevani supernainen niin ehkä se on opeteltava hellittämään työleiristä oman ja perheensä hyvinvoinnin takia. Haluan joulunilon periytyvän myös pojalleni ja se taitaa periytyä kaikkista parhaiten olemalla vain läsnä ilman puunattuja paikkojakin.
Kuvat: House Doctor

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti