tiistai 7. helmikuuta 2017

Tuotetestissä: Kotimainen pyykkietikka

Niin vain aika kiitää hurjaa vauhtia ja viime postauksesta on jo aikaa parisen kuukautta. Joulu oli ja meni aikamoisessa härdellissä ja tammikuussa tulikin jonkinlainen lamaannus, mutta nyt mennään jo kovasti into piukeana kohti kevättä. Kaupalle on jo tullut hurjasti uusia tuotteita ja tuotemerkkejä ja lisää on tulossa.. Niin kivaa!!!
Tästä syystä kaupalla onkin aikamoinen kaaos ollut pari viikkoa, kun siellä on menossa uudelleenjärjestelyt ja joka päivä tulee jostain lisää uutta tavaraa. Koettakaa siis ymmärtää, jos sielläpäin liikuskelette :D

Tämän postauksen aiheena oli kuitenkin kotimainen pyykkietikka, mitä olen muutaman koneellisen pyöräytellyt. Olen paljon hyvää kuullut aiemmin pyykkietikan käytöstä, mutta itse en ole aiemmin päässyt testaamaan. Viime viikolla kotimaiselta Kulkurinkartanolta tuli kaikenlaista tavaraa ja siellä oli mukana kolme eri tuoksuista pyykkietikkapulloa: Meripihka, punainen greippi ja raparperi-sitruuna. Omasta mielestä nuo kaikki olivat aika neutraaleja eli sopivat varmastikin aika monelle. Suosituimmat näistä ovat edustajan mukaan kaksi jälkimmäistä, joten itse ostin sitten testiin ensimmäisen ;) Lisää tuoksuja on myös tulossa varmaankin kuukauden-parin sisään.

zicos.fi, zicos, pyykkietikka, kulkurinkartano


Pyykkietikka tulee kauniissa mustassa pullossa valkoisella etiketillä ja sitä kyllä mieluusti pitää esilläkin. Etikkaa käytetään huuhteluaineen sijaan n. 2-3 rkl (itse laitoin 2 rkl). Valmistajan mukaan se raikastaa, pehmentää, kirkastaa värejä ja vähentää nukkaantumista. Se myöskin neutralisoi pesuainejäämiä niin tekstiileistä kuin pyykkikoneestakin.
Lisäksi sitä voidaan käyttää urheiluvaatteiden ja muiden raikastusta vaativien tekstiilien liotukseen tai käyttää siivoussuihkeena laimennettuna. Näitä en ole vielä itse testannut.

zicos.fi, zicos, pyykkietikka, kulkurinkartano
Itse kyllä tykästyin tuotteeseen samantien ja varmastikin sitä tulee meidän kaapista löytymään jatkossakin. Itse käytän aikalailla hajustamattomia pesuaineita, koska en kestä monien pesuaineiden käryä, mikä vaatteisiin tarttuu. Etikan tuoksua ei vaatteisiin jäänyt yhtään, mutta meripihkan niistä kyllä huomasin. Kuitenkin omasta mielestä se vähän niin kuin haihtui pois ajan kanssa ja nenään tuoksuu puhdas pyykki. Toisinsanoen suosittelen kyllä testaamaan, jos yhtään sellainen fiilis tuli.

zicos.fi, zicos, pyykkietikka, kulkurinkartano

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti