lauantai 18. helmikuuta 2017

Musta vessa ja asiaa yrittäjyydestä

Meidän saunatupa on aikasta mustavalkoinen tapaus. Kylpyhuone (samassa vessa) ja sauna ovat ihan mustia ja muualla mennään tällä hetkellä aika valkoisella johtuen osin siitä, että tämä meidän ikuisuus projekti on edelleen KESKEN! 

Juurikin olen tuossa lähiaikoina laskeskellut, että jumantsuikka tässä ollaan ihan näillä näppäimillä asuttu kolme vuotta ja tekemättömien töiden lista on edelleen pitkä. Suurimpia syitä löytyy kaksi: Raha ja laiskuus. Suurin syy on todellakin se, että rahat ovat loppuneet aika päiviä sitten, mutta osaltaan voi laittaa kyllä myöskin laiskuuden piikkiin. Niin se kiireinen arki vaan vie mennessään... 

zicos.fi, zicos, zicoshome, musta kylpyhuone, musta vessa, mustavalkoinen, ido seven d, svanefors, valkoinen matto


Meidän perheessä asuu kaksi yrittäjää. Miehellä on taivalta takana 7 vuotta ja itsellä tulee heinäkuussa 2. Itse olen nauttinut ajasta täysin siemauksin, koska saan tehdä työtä mitä rakastan. Joka päivä on mukava mennä töihin ja onneksi kohdalleni on myös osunut aivan ihania asiakkaita, joista jokaisesta olen niiiiiinnn kiitollinen. 

Yllättävää on kuitenkin ollut se, että päivät ovat hyvin työntäyteisiä. Pienellä paikkakunnalla ja varmasti kyllä myös isommallakin on hiljaisia päiviä, jolloin asiakaskato on melkoinen :D Nettikaupan takia ei kuitenkaan ole tarvinnut peukaloita pyöritellä, koska tuotteiden näpyttelyyn ja muuhun saa aikaa kulumaan rutkasti. Omaksi ongelmakseni onkin koitunut se, että aika ei tahdo riittää  kaikkeen. Tässä tulevatkin sitten ne omat ongelmani... Monenako iltana olen näpytellyt tuotteita nettikauppaan kotona, kun olisi pitänyt keskittyä perheeseen. Voin myöntää, että monena... Siitä tietenkin kaupan päälle huono omatunto ja samalla  piru päässä höpöttää, että niitä on nyt näpyteltävä, että saadaan juustoa leivän päälle. 

Onneksi päätin heti, kun yrittäjäksi ryhdyin etten ala kökkimään kaupalla aukioloaikojen ulkopuolella. Tiedän itsestäni, että olen hieman täydellisyydenhakuinen ja silloin saisin tehdä töitä yöt ja päivät, koska ainahan joku paikka on vinksallaan, kun kauppa elää. Toisin sanoen, jos kaupalle jää räjähdys niin sitä sitten jatketaan seuraavana päivänä ;D 

zicos.fi, zicos, zicoshome, musta kylpyhuone, musta vessa, mustavalkoinen, ido seven d, svanefors, valkoinen matto

Näin lomien aikaan sitä käy mielessä, että voi kun voisin antaa pojalleni ja itselleni viikon lomaa tehdä kaikkea kivaa yhdessä :( Tai mieheni, ei väliä... Luksustahan se olisi, jos yhdessä vielä voisimme kaikin olla... Onneksi meillä on kuitenkin isovanhemmat, jotka suuresti auttavat arjessa ja lomilla. 
Kuitenkin sitä haluaisi poikansa muistelevan lapsuuttaan hyvillä mielin, että mitä kaikkea kivaa siitä yhdessä tehtiin eikä niin, että äiti ja isä olivat aina töissä.

zicos.fi, zicos, zicoshome, musta kylpyhuone, musta vessa, mustavalkoinen, ido seven d, svanefors, valkoinen matto


Meillä on kuitenkin kaikki hyvin ja on töitä, vaikka epävarmuus onkin aina läsnä. Yrittäjänä se on vain kestettävä ja sen kanssa on elettävä. Päätin myös tällä viikolla pitää päivän tai kaksi vapaata hiihtolomalla makso mitä makso :) Kuitenkin olen sitä mieltä, että ihminen tarvitsee myös vapaata jaksaakseensa, vaikka tekeekin työtä mistä tykkää!

zicos.fi, zicos, zicoshome, musta kylpyhuone, musta vessa, mustavalkoinen, ido seven d, svanefors, valkoinen matto

Puhuin tällä viikolla yhden asiakkaan kanssa, jonka puoliso on yrittäjä. Ehkä sekin herätteli kirjoittamaan aiheesta? Itse olen aina arvostanut yrittäjiä, mutta 7 vuoden aikana se arvostus on moninkertaistunut varsinkin yksinyrittäjiä kohtaan. Suomessa isot ketjut ovat vieneet monissa kaupungeissa pienten kivijalkakauppojen mahdollisuuden elää ja se on mielestäni kamalaa. Koska omasta mielestä juurikin nämä pienet kaupat ovat kaupungin sielu. Kaupunkien keskusta on voinut hiljentyä ja kaupankäynti on siirtynyt laitamille isoihin ketjuihin. Toivoisinkin, että antaisitte meille mahdollisuuden, koska ilman teitä ei ole meitä!


Olisi kiva kuulla teidän ajatuksia tästä.... Tai tarinoita yrittäjyydestä... Tai vinkkejä yrittäjyyteen... 

zicos.fi, zicos, zicoshome, musta kylpyhuone, musta vessa, mustavalkoinen, ido seven d, svanefors, valkoinen matto


Loppuun vielä pieni ei maksettu mainos eli näitä kivoja mattoja löytyy kaupalta koossa 60 x 90 cm, 70 x 140 cm, 70 x 240 ja 170 x 240 cm ja paljon muitakin kevät uutuuksia on saapunut :)

Hyvää viikonloppua!

2 kommenttia:

 1. Hei, olen muutamaankin otteeseen tilannut verkkokaupan puolelta tuotteita ja palvelu on ollut moitteetonta. Kiitokset siitä.

  Kuitenkin minua häiritsee, että vielä helmikuun puolessa välissä on etusivulla mainoksia joulusta. Ymmärrän yrittäjän kiireen, mutta itseäni ei asiakkaana motivoi ostamaan liikkeestä, jota ei pidetä ajan tasalla (ja tämä koskee ainoastaan verkkokauppaa).

  Kuitenkin itselleni on ainut mahdollisuus verkkokaupat, koska asuessani pienellä paikkakunnalla, ei täällä ole yhtään sisustusliikettä ja kauemmaksi jos lähtee ostoksille, tulee tavaroille paljon ylimääräistä hintaa.

  Siksi toivoisinkin, että myös verkkokauppa olisi kunnossa ja houkuttelisi ostoksille :)

  t. Nina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon viestistäsi Nina!

   Et ole ainut, ketä asia häiritsee ;D Ongelmahan tässä on se, että en osaa asialle tehdä mitään vaan sitä on hoitanut nettikaupan ulkoasun tekijä... Tälle asialle olisikin pakko jotain tehdä, koska näinhän se ei vaan toimi. Otetaan siis ilolla vastaan ehdotuksia tekijöistä, joilla homma toimii moitteettomasti! Nythän helposti uudet asiakkaat eivät välttämättä uskalla mitään edes ostaa, kun ajattelevat, että onko tämä verkkokauppa edes toiminnassa enää...

   Sitten piti vielä sanoa, että itsekin pienen paikkakunnan asukkaana tiedän, että eihän niitä liikkeitä tahdo olla ja itsekin sain tehdä kovan työn aikoinaan, että sain tämän liikkeen edes perustettua, koska eihän rahoittajatkaan usko menestymiseen pienellä paikkakunnalla. Juurikin tuo nettikauppa on tuonut uuden mahdollisuuden pienille yrityksille ja se on hyvä se! Jatketaan siis samaan malliin :)

   Poista