sunnuntai 19. heinäkuuta 2015

Elämää helpottava uuni

En usko, että kukaan oikeasti nauttii uunin puhdistamista. Mun mielestä se on yks niistä vihoviimeisistä hommista, mitä vältellään viimeiseen asti. Ainahan löytyy kyllä parempaakin tekemistä, vai mitä? 

Onneksi tähänkin ongelmaan ovat fiksut ihmiset keksineet helpotuksen. Ensin se kuulosti kyllä liian hyvältä ollakseen totta, mutta kyllä siihen on nyt uskottava, kun sen on omin silmin nähnyt. Kyseessä on siis uunin pyrolyysipuhdistus. 

Meidän uuni on AEG BP5304001W ja sen ohjeessa pyydetään ensin poistamaan uunipeltien kannatinkiskot (ne joutuu nyt muulla tavalla puhdistamaan). Myöskin neuvotaan poistamaan suurin lika ensin käsin (en tehnyt tätä). Sitten vaan pyrolyysitoiminto päälle joko 1,5 h tai 2,5 h. Itse laitoin 2,5 h, koska uuni oli niin likainen. Seuraavaksi mukavin vaihe eli ei muuta kuin soffalle  odottelemaan ja lukemaan, vaikka kivoja blogeja. Puhdistuksen jälkeen lika on muuttunut "tuhkaksi" uunin pohjalle, minkä saa helposti pyyhittyä pois. Koska ainahan pitää jotain negatiivistakin löytää niin ainakaan meidän uunista ei lika lähtenyt lasista eli sen joutui nyt vanhoin konstein putsaamaan. 

Mutta pitemmittä puheitta kuvat puhukoot puolestaan...


pyrolyysipuhdistus, aeg uuni
Kaikki ei mene aina putkeen ja tällainen onnettomuus meidänkin uunille pääsi tapahtumaan. Ei kyllä houkuttele lähteä puhdistushommiin.

aeg uuni, pyrolyysipuhdistus

aeg uuni, uunin puhdistaminen, hyvä uuni
Pyrolyysipuhdistus läpikäytynä ja "tuhkat" odottavat pyyhkimistä.

pyrolyysipuhdistus

Puhdas uuni odottaa uusia sotkuja. 

Eihän tällaista uunia voi kuin suositella! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti