sunnuntai 28. kesäkuuta 2015

Puuttuva terassi rakentuu

Viime vuonna talvi yllätti (lue: ei enää huvituttanut) ja meillä jäi keittiön ja työhuoneen kulmauksesta terassi tekemättä. Terassilaudat ovatkin sitten iloisena maanneet samassa paikassa juhannukseen asti, mihin ne syksyllä jäivät. Onneksi talvi ei tehnyt tepposiaan ja varsin suoria lautoja kasasta löytyi.

lehtikuusi, lumovalaisin, vinyyliverhous, moderni puutarha, terassi

lehtikuusi, terassi, modernipuutarha

Meidän terassit on tehty lehtikuusesta. Meille pääsyy materiaalin valintaan oli huoltovapaus, koska inhoan jokavuotista terassin öljyämistä. Toinen vaihtoehto olisi ollut komposiitti, mutta jotenkin puu vei sitten sydämen kumminkin. Lisäksi meikä tykkää kyllä kovasti harmaantuneesta puusta millainen lehtikuusestakin tulee. 

Terassin teko on kyllä mukavaa hommaa, kun on mukana apupoika Antero laittamassa muunmuuassa reikiin ruuveja valmiiksi. Nämä kuvat ovat juhannukselta, jolloin olimme varsin tehokas ryhmärämä. Tällä viikolla ei sitten ole tapahtunutkaan mitään eli ei olisi monesta laudasta kiinni niin tämänkin saisi ruksata tehtävälistalta yli. 

Syy tekemättömyyteen on kuitenkin varsin hyvä, sillä meikäläisen yksi suurimmista unelmista on toteutunut. Tällä hetkellä vuorokaudessa tuntuukin olevan aivan liian vähän tunteja, mutta ei haittaa, sillä mä oon vaan niin happy ny.

lehtikuusi, vinyyliverhous, lumovalaisin, moderni puutarha, minimalistinen puutarha

lehtikuusi, terassi, lumovalaisin, vinyyliverhous, kaskipuu, minimalistinen puutarha

terassi, minimalistinen puutarha

Tähän terassille päästään siis työhuoneen/makuuhuoneen ovesta ja lisäksihän tuossa näkyy keittiön ovikin.

Viimeisesta kuvasta näkyy, kuinka lehtikuusi on harmaantunut vuoden aikana. Aika huima erohan tuossa jo on, vaikka mielestäni luonnossa se ei näytä aivan noin harmaalta.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti