maanantai 4. toukokuuta 2015

Poreammeen keväthuolto

hot spring, kuumalähde, limelight flair
Aurinkoisen viikonlopun tiimellyksessä saimme aikaiseksi myöskin tehdä ulkoporeammeeseen keväthuollon eli toisinsanoen vaihdoimme altaaseen veden. Meidän allas on Hot Springin limelight sarjaa ja olemme olleet siihen supertyytyväisiä. Meillä oli jo vanhalla tuvalla saman valmistajan amme ja se oli kyllä aivan ehdoton hankinta myös tähän kotiin. Valinta valmistajasta oli helppo oman kokemuksen jälkeen. Amme eli meidän perheen kielellä punkka on helppohoitoinen ja veden me vaihdamme yleensä aina keväällä ja syksyllä (valmistaja tosin suosittelee 3 kertaa). Lisäksi tietenkin vedenlaatua on tarkkailtava ja lisättävä muunmuuassa klooria. Yläpuolella olevassa kuvassa uppopumppu tyhjää ammetta ja alapuolella olenkin punkan jo pessyt veden ja luudun avulla puhtaaksi. Likaahan ei oikeastaan edes ole muuta kuin vesirajassa ja sen yläpuolella. Niihin olen käyttänyt ihmesientä ja kyllä nyt taas kiiltää joka paikka.


hot spring, kuumalähde, limelight flair
Uusi vesi altaaseen täytetään suodattimen kautta, jolloin sinne ei pääse mitään epäpuhtauksia. Vanhassa altaassa muistaakseni suodatin oli vaihdettava aina uuteen, mutta tässä altaassa riittää, kun sitä pesee kuukausittain. Mikä on tietenkin vaan hyvä ja edullinen asia.

hot spring, kuumalähde, ulkoporeamme, limelight flair

ulkoporeamme, hot spring, kuumalähde, limelight flair

hot spring, kuumalähde, limelight flair


Meillähän punkka on käytössä yleensä monta kertaa viikossa eli kallis satsaus tuo kyllä meidän elämään paljon iloa. Jos joku kaipaa vertailua esimerkiksi paljuun niin siihen verrattuna tämä on kyllä helppohoitoinen ratkaisu, mutta riippuu toki myös siitä, kuinka usein ammetta/paljua käytetään. Enkä myöskään tiedä millaisia paljuja sitä nykyään jo markkinoilla on vai pitääkö sitä vettä olla edelleen aina täyttämässä ja tyhjäämässä. Esimerkiksi mökille voisin hyvinkin ottaa paljun, koska siinä on kuitenkin erilailla sitä tunnelmaa, kun odottelet veden lämpeämistä jne. Tosin onhan se nyt aika luxusta, kun poreammeessa saat hypätä valitsemaasi lämpötilaan, vaikka pihalla olisi 25 astetta pakkasta. Suosittelen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti