maanantai 27. huhtikuuta 2015

Kokemuksia valkoisesta sohvasta

ht collection elle xl sohva, minimalistinen sisustus

valkoinen sohva, ht collection elle xl sohva, hay sohvapöytä, minimalistinen sisustus

valkoinen sohva, ht collection elle xl sohva, minimalistinen sisustus, hay sohvapöytä

ht collection elle xl sohva, valkoinen sohvaMoni varmasti mietiskelee näitä samoja ajatuksia sohvaa ostaessa, mitä minäkin mietiskelin. Kovasti haluaisin valkoisen sohvan, mutta kuinka se sitten oikeasti toimii lapsiperheessä. Itse siitä vuosia haaveilleena vihdoinkin koitti aika, jolloin siitä sattumalta tuli totta.

Meille päätyi HT Collectionin Elle XL sohva ja saman sarjan rahi. Kovasti koitin tuossa etsiskellä kankaan nimeä, mutta en sitä yhtäkkiseltään löytänyt. Sohva päätyi meille lokakuun alussa ja viikonloppuna pesin päälliset ensimmäistä kertaa. Ensimmäisenä sanoisin ainakin sen, että valkoista sohvaa ei missään nimessä kannata ostaa ellei siitä saa päällisiä pesuun. Viimeisestä kuvasta näkyy, että meilläkin sohvaan tahroja oli ilmestynyt, mutta positiivisena asiana ne todellakin lähtivät kaikki pesussa. Käsittelin tahrat ensin esipesusuihkeella ja laitoin vielä koneeseenkin tahranpesujauhetta normijauheen sekaan.

Meillä sohvalla ei ole ollut mitään suojapeittoja tms. suojaamassa kangasta istuttaessa. Myöskin herkkupäivät meillä istutaan sohvalla syöden suklaata ja muita herkkuja tai nauttien lasit punaviiniä. Eli sohvaa ei ole todellakaan ostettu miksikään näyttelyesineeksi. Huonoja puolia kankaassa on ollut se, että tummista vaatteista on kankaan huokosiin tarttunut nukkaa tms., minkä on kyllä imurin tekstiilisuulakkeella saanut pois. Kankaan ohjeessa neuvottiin käyttämään mietoa Marseille- tai sappisaippualiuosta tarvittaessa tahroihin eli tätä pitäisi seuraavaksi koittaa. Aiemmin olen ihan kostella liinalla tahraa hinkannut.

Toisinsanoen mielestäni valkoinen sohva toimii lapsiperheessäkin, mutta toki varmasti vaivaa joutuu enemmän näkemään. Sitä ei voi kiistää. Joka tapauksessa pesun jälkeen sohva oli taas kuin uusi eli kyllähän nuo pestävät päälliset pitävät sohvan freessinä, minkä värisenä vaan. Itselläni ei ole aiemmin pestäviä päällisiä ollut ja kyllähän ne nyt aika ehdottomilta tuntuvat. Se on mielestäni myös loistojuttu, että sohvaan saa tarvittaessa ostaa uudet päälliset. Ehdottomasti myyntivaltti tällaiselle nopeasti kyllästyvälle :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti