lauantai 14. maaliskuuta 2015

Vempaleiden piilotusta keittiössä

Mä sitten vihaan aika rakkaasti noita kaikenlaisia keittiövempaleita, joita pitäis pitää käyttövalmiina pöydillä. Pitäis olla kaffinkeitintä, vedenkeitintä, blenderiä, hiilihapotusvehejettä, paahdinta, toista kaffikonesta jne. Joten rakennettaessa mietin pääni puhki, että mitä niille koneille keksittäis, että ne olis helposti käyttövalmiina, mutta poissa silmistä... Tämmöisiä isohkoja aamupalakaappityyppisiä rykelmiä oli, mutta meidän keittiöön ne eivät soveltuneet. Kummallista oli myöskin se, että aivan niin kuin olisin ollut yksin näiden ongelmieni kanssa keittiöfirmoja kierrellessäni. Olisin siis kaivannut sellaista hengenheimolaista, joka olisi sanonut, että no niin mulla on sulle just loistokaappi tähän tarkoitukseen. Mutta täälläpäin en sellaiseen tyyppiin törmannyt.

Tässä on nyt sitten ratkaisu mihin lopulta päädyin. Meidän korkeat kaapit kätkevät sisäänsä jääkaapin, pakastimen ja oikeassa reunassa kaapin, missä on vetolaatikoita. Tänne vetolaatikkokaappiin sitten kehittelin paikan vedenkeittimelle, leivänpaahtimelle ja tehosekoittimelle. Vielä olisi yhdelle koneelle pistorasia valmiina. Tämä ratkaisu on ollut oikein toimiva ja jos haluat keittää, vaikka vettä niin ei muuta kuin ovi auki ja vetolaatikko ulos kaapista niin höyryt eivät ole kaapissa.

MUTTA yksi ongelma on... Tämä toimii hyvin perheen kesken, mutta jos on vieraita niin mielestäni on tylsä avata koko kaappi sepposen selälleen, koska kuitenkin sieltä muista vetolaatikoista sitä rojua näkyy. Toisinsanoen nyt kehittelisin tälläisen ratkaisun esim. johonkin laatikkoon tason alle, mistä periaatteessa lastenkin on helppo koneita käyttää. Ainut, että laatikon pitäisi olla tarpeeksi korkea tai sitten toisena vaihtoehtona samaan tyyliin  kuin Luumutar -blogissa oleva kaappi, jolloin näkyviin tulevat ainoastaan koneet.


valkoinen keittiö, minimalistine, moderni

keittiö, minimalistinen, moderni
  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti