tiistai 10. helmikuuta 2015

Pakkomielteinen järjestys

Toivottavasti siellä on joku muukin, jolla on hieman outoja pakkomielteitä. Tiedän, että monet nauravat näille pakkomielteilleni, mutta uskoisin sieltä löytyvän samoja tunteita jakaviakin.

sisustuslehdet, säilytyslaatikko

säilytyslaatikko

säilytys


En kestä, jos kaikenlainen pikkutavara roikkuu kaapissa ja näyttää kauhealta sekamelskalta. Haluaisin, että jokaisella tavaralla on oma selkeä paikkansa esim. jossain säilytyslaatikossa. Tietenkin myös kaikkien säilytyslaatikoiden on oltava samanlaisia ja tottakai samanvärisiä. Kiitos keksinnölle nimeltä Dymo. Tämän laitteen ansiosta meidän taloudesta tavaroita löytää, vaikka laatikot olisivatkin samanlaisia.

Ne ihanat sisustuslehdet... Nehän on tietenkin oltava järjestyksessä nimien ja kuukausien mukaan. Eihän kahta eri lehteä voi laittaa samaan pinoon varsinkaan, jos niitä on useampia :)

Kansiot on oltava tietenkin myös samanlaisia... Kuka nyt erilaisia ostaisi? En pidä käsialastani ja sen vuoksi haluaisin myöskin, että kaikki liput ja laput olisivat tietokoneella tehtyjä. Esim. noissa kansioissa pitäisi tietenkin olla tietokoneella tehdyt laput.


dymo

lelulaatikko


Tottakai lelutkin säilytetään samanlaisissa laatikoissa. Lisäksi ne on eriteltynä esim. pikkuautot, eläimet, isot legot, pienet legot jne. Noissa laatikoissa hieman sotii se, että ne ovat kirkkaita ja kaikki näkyy läpi. Mutta elleivät ne olisi tuollaisia niin silloinhan ne eivät myöskään olisi pojalle niin käteviä kuin nyt. Onneksi poika ei ole ainakaan vielä kummoksunut näitä äitin pakkomielteitä vaan on ollut hyvin tyytyväinen säilytysratkaisuihin.


kenkäsäilytys


Henkarithan ovat tottakai myös samanlaisia, samanvärisiä ja samoin päin.

Pyyhkeet väreittäin ja samallalailla käärittynä ja tietysti myös käytössä olevien pyyhkeiden on oltava samanlaisia.


arabia, astiat


Astioillahan tietysti pitää olla myös jonkinlainen tietty järjestys ja niiden pitää sopia yhteen kaapissa, vaikka tämä nyt ei aivan ole vielä onnistunut.

Kyllä aivan itseäkin naurattaa nämä pakkomielteet. Välillä voidaan elää järkyttävässä kaooksessa, mutta silti itselleni on tällaiset asiat tärkeitä. Pakkohan näistä on myöskin joustaa, koska jos alan esim. miehelle valittaa väärinkäärityistä pyykeistä tms. niin sen jälkeen saisin kyllä ihan itse tehdä kaikki kotityöt. Kuitenkin kaikki ihmiset tekevät asioita erilailla. Tärkeintä on kuitenkin se, että esim. poika osallistuu kotitöihin, vaikka hän ei nyt asioita tekisikään samalla tavalla kuin äiti haluaisi. Turha nipottaminen ei ole hyväksi vaan toisten tekemisiä pitää mielestäni arvostaa.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti