maanantai 12. tammikuuta 2015

Huutakaa hep!

Jos koette samaistuvanne samaan ärsytykseen siitä, että ilmastointikoneet eivät vaan yksinkertaisesti ole visuaalisesti kauniita. Taivaankiitos ne ovat edes valkoisia... Valkofriikki kiittää.

Tämä talo on toinen  rakentamamme ja myöskin toinen talo, missä tekninen tila on varastorakennuksessa eli kyseistä vehjettä ei ole saatu sinnekään piikotettua. Ensimmäisessä talossa ilmastointilaite oli kodinhoitohuoneessa pesutornin päällä niin kuin varmaan aika monella muullakin. Ja kuinka useasti kirosin sen laitteen! Tiedän joillekin tämän olevan turhaa vouhotusta, mutta uskon monien myös samaistuvan minuun.

Tällaiseen ratkaisuun sitten päädyimme aiemmin mainittua kuraeteistä suunnitellessa:Arkieteinen
Siinä se ilmastointikone nyt kököttää ylänurkassa. Tämän ympärille aloimme rakentaa arkea helpottavia asioita.


Arkieteinen

Täältä löytyvät myös toiset inhokit eli sähkökaapit, joille olen myös kehitellyt hieman visuaalisempaa ilmettä, mutta siitä sitten myöhemmin.


Eteisen säilytys

Seuraavaksi paikalle tarvittiin kasa Elfaa...

Kuraeteinen

Arkieteinen

Tässä kiskot ja hyllyt paikoillaan lähestulkoon. Nuo kiskot ovat by the way sellaiset liukuvat (en muista enää nimeä). Tuonne ylös tulee siis vaakaan kisko, mihin nuo pystykiskot laitetaan ilman mitään kiinnikkeitä. Todella kätevä systeemi, jos haluaa esimerkiksi muutella myöhemmin levemmäksi laatikoita tms. Ei ole myöskään helppoa ruuvata noita pystykiskoja täysin oikeaan kohtaan, että esimerkiksi laatikot liukuvat hyvin. Toisin sanoen helppo systeemi, koska tämä mimmi on ne itse ruuvannut. Ainoa haaste on koolauspuiden  ja ruuvien kohtaaminen :)

Lisäksi tähän eteen tilattiin mittojen mukaan liukuovet, mitkä siis peittävät tuon konerumiluksen sekä tietenkin vaateröykkiöt. Ovien takia säilytysjärjestelmässä ei ollut kauheasti mahdollisuuksia, koska laatikothan pitää tietenkin saada auki.


Eteisen säilytys

Tässä ovet paikoilla ja kuramattokin on ilmestynyt oven eteen.


Kuivausteline

Vielä kuvaa toiselta puolelta. Tässä talossa olen viimeistään huomannut kuinka kätevä tuo kuraralli on. Siihen saa laittaa lumiset kengät kuivumaan tai pestä kuraiset. Myöskin koirataloudessa loistokeksintö. Mielestäni se on usein vain sijoitettu väärin. Esimerkiksi monesti se on heti oven edessä, jolloin ainakin tässä tapauksessa olisi tylsä jättää kenkiä kuivumaan. Tästäkin voidaan tosin olla varmasti montaa mieltä ja kaikki ei toimi kaikilla. Toinen loistokeksintö on tuo kuivausteline, mikä meillä toimii sähköllä (ajastettuna tai ilman). Nimenomaan nuo sakarat ovat olleet hanskojen sisällä melkein joka päivä. Tosin paremman näköisiä ovat mielestäni ne suoraviivaisemman näköiset, mutta tuo on toiminut meillä loistavasti.

Eteisessä on lisäksi iso peili ja tuo betonikuutio toimii istuimena. Kaikenkaikkiaan olen eteisen toiminnallisuuteen erittäin tyytyväinen. Jos jotain saisi muuttaa tekisimme tästä vielä isomman, koska mieheni on rakennusalan yrittäjä niin muiden pihavaatteiden lisäksi tarvitaan tilaa työvaatteille. Sen takia osaa vähemmän käytetyistä takeista säilytetään pääeteisen kaapissa.

3 kommenttia:

 1. Kiva löytö tämä sinun blogisi! Meillä rakennus vielä kesken ja muutama samanmoinen ajatus. Tyylisi ainakin iskee ihan täysillä! Minkä merkkinen tuo kuivausteline On? Näyttää kätevältä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella kiva kuulla :) Pyyhetelineen merkki on PAX ja ainakin taloon.comissa näytti niitä esimerkiksi olevan. Seinän leveyden takia oli aikanaan hieman haastavaa löytää sopiva ja kivannäköinen teline. Tuo on toiminut mainiosti juurikin kuraeteisessä! Nuo liikuteltavat sakarat on niin loistojuttu, koska voit laittaa siihen niin haalarit kuin muutkin pihavaatteet roikkumaan ilmavasti. Sakaroiden päihin voit laittaa hanskat tai vaikka kengät kuivumaan. Samoin voit laittaa esimerkiksi henkarilla siihen vaatetta roikkumaan eli kertakaikkisen monikäyttöinen teline ja meillä oikeastaan jokapäivä käytössä. Tuliko jo liikaa kehusanoja :D Ainut miinus on, että se on sähkökäyttöinen (meillä kiinteästi asennettu), mutta siinäkin on erilaisia variaatioita kyllä sähkön käytössä. Kuvittelisi tuollaisia kyllä muiltakin valmistajilta löytyvän?

   Poista
  2. Kiitos! Täytyy käydä kurkkimassa. Laattapisteeltä löytyi myös jotain malleja kun googlailin. Sähköä mekin joudutaan nyt käyttämään. Parasta on jos toimii ajastimella! Turhaa muuten sähköllä lämmittää :) Tervetuloa vierailulle katsomaan meidän raksa-aherrusta ja suunnitelmia http://kotitunteella.blogspot.fi

   Poista